Wednesday, May 16, 2007

Timespot pda-gids over gprs in Amsterdam



Gepubliceerd op vrijdag 14 januari 2005

(P7) Onder de naam Timespot is Nika Productions samen met Vodafone begonnen met een aanbod van pda's voor begeleiding van toeristen in Amsterdam.
Vandaag begint de huur van de Timespot-pda's bij de VVV in Amsterdam. Dit gebeurt nadat de eerste exemplaren afgelopen weken voor verhuur beschikbaar kwamen in vier hotels in Amsterdam.

Toeristen kunnen voortdurend real-time-informatie krijgen over de relevante bezienswaardigheden en uitspanningen op het punt waar ze zich dan bevinden in de stad. Dat vindt plaats op basis van locatiebepaling. De communicatie is real-time.

De toerist hoeft zich niet te bekommeren om de kosten van de datacommunicatie: hij betaalt een vaste prijs van twintig euro per dag dan wel vijftien of tien euro bij gebruik op dagdelen.

De introductie zou al aan half jaar geleden plaatsvinden, maar er waren vertragingen in de opzet. Het bedrijf Nika is overigens pas in 2002 op gang gekomen.

Volgens Nicolaas Pereboom, met Adriaan Kamp oprichter van Nika, heeft de introductie van het nieuwe systeem tijd nodig: "We beginnen eerst in Amsterdam, daarna de regio rond Amsterdam, vervolgens andere Nederlandse steden. We gaan niet direct naar het buitenland."

In Vodafone heeft Nika een krachtige partner. Deze levert de GPRS-verbindingen voor de datacommunicatie tussen de pda en de elektronische gidsen. Die zijn gebaseerd op de papieren gidsen van Rough Guide. HP levert de hardware en Geodan de software.

De dienst biedt ook mogelijkheden voor reclame voor bedrijven die via Timespot toeristen willen aantrekken, maar de aanbieder is daar vooralsnog voorzichtig mee.

Bron: Nika Productions

No comments: