Sunday, May 20, 2007

Hongkong introduceert interactieve reisplanner

Online service voor maken van persoonlijk reisprogramma
Hong Kong Tourism Board (HKTB) heeft een interactieve reisplanner gelanceerd. Deze gebruiksvriendelijke online service biedt bezoekers van de website de mogelijkheid een persoonlijk reisplan samen te stellen, vóórdat ze naar Hongkong vertrekken.
Het enige dat de bezoeker hoeft te doen, is zijn verblijfsduur selecteren en aangeven naar wat voor soort activiteiten zijn voorkeur uitgaat.

Paar stappen
In slechts een paar stappen op www.discoverhongkong.com/planner wordt er een programmavoorstel aangemaakt. Vervolgens kun je verschillende activiteiten veranderen, toevoegen of combineren, zodat je een programmavoorstel krijgt dat precies afgestemd is op jouw wensen.


Thema

Of je selecteert één van de vijf reisvoorstellen met een speciaal thema. ‘First Timers' Finds' is speciaal voor reizigers die Hongkong voor het eerst bezoeken. Verder heb je ‘Family Fun', ‘Culture Caravan' en ‘Islands & Green'. Tenslotte kun je kiezen voor het thema ‘Transiting Thrills', speciaal samengesteld voor mensen die doorvliegen vanaf Hongkong International Airport en daardoor slechts 24 uur of minder in deze metropool verblijven.


Totale beleving

De uitkomst van de interactieve reisplanner biedt altijd een totale beleving van Hongkong door de combinatie van sightseeing, cultuur, erfgoed en lokale excursies.

Bezoekers kunnen op de website ook zoeken naar leuke winkeltjes, hippe bars en trendy restaurants. Het programma geeft bovendien gedetailleerde informatie over de mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen tussen de verschillende bezienswaardigheden.


Tweetalig

De reisplanner is nu nog tweetalig, Engels en Chinees. In de toekomst zal HKTB ook versies in andere talen ontwikkelen.

Uitreiding
Met de interactieve reisplanner breidt HKTB de al bestaande elektronische informatiebronnen uit, waarmee bezoekers voorzien worden van up-to-date en persoonlijke informatie voor en tijdens hun aankomst in Hongkong.

Zo is het ook mogelijk om voor vertrek de ‘Leisure Guide for Business Travellers' te downloaden op je PDA, zodat je, direct als je geland bent, de beschikking hebt over handige informatie en een plattegrond van de stad. Verder kun je, terwijl je de stad verkent, op je mobiele telefoon luisteren naar beschrijvingen van de belangrijkste attracties en naar tips voor winkels en restaurants met de Hong Kong Mobile Host Service.

De twee services, in combinatie met de nieuwe interactieve reisplanner, bieden reizigers niet alleen de garantie dat zij het meeste halen uit hun tijd in Hongkong, maar ook dat ze een compleet beeld krijgen van de wereldstad krijgen.

Informatie
Kijk ook op: www.discoverhongkong.com/planner

Bron: http://www.tourjour.nl/

No comments: