Wednesday, December 6, 2006

Uitgaven Sinterklaas (Nieuwspost 8)

Sinterklaas geeft record bedrag uit

Sinterklaas profiteert overduidelijk ook van de aantrekkende economie. Dit jaar geeft hij ongeveer 760 miljoen euro uit aan cadeautjes. Dat is 8% meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit een enquĂȘte van de Nationale Winkelraad van MKB Nederland, de koepelorganisatie van het midden- en kleinbedrijf. Meer dan de helft van de omzet in de detailhandel wordt gerealiseerd door mkb-ondernemingen.

De Sint koopt vooral veel elektronische apparaten zoals mp3-spelers en spelcomputers. Dat bleek onlangs ook uit een onderzoek van de Raad Nederlandse Detailhandel. Deze brancheorganisatie verwacht dat de mensen tijdens de sinterklaasperiode 17% meer uitgeven aan cadeautjes dan vorig jaar.
De speelgoedverkopen steken zoals gebruikelijk boven alle verkopen uit. Favorieten van de kinderen zijn: diverse producten van Dora, Nijntje, Fashion Angels, Littlest Pet Shop, Thomas de trein en K'nex. Maar ook het Wildlife DVD Bordspel - Speelgoed van het Jaar 2006 in de categorie 8 tot 12 jaar - staat op heel veel verlanglijstjes.

Bron:

Eye (2006), Sinterklaas geeft record bedrag uit 2006, geraadpleegd op 29 november 2006 van http://www.molblog.nl/reacties.php/4081

Geschreven door F. Verdugo CV205a

No comments: