Wednesday, December 6, 2006

Kijk is hoeveel knikkers ik heb... (Nieuwspost 9)

10-12 jarigen: gadgets zorgen voor status
‘Tweens’ (10-12 jaar) zien gadgets vooral als statussymbolen om zich te kunnen profileren richting leeftijdsgenoten. Het bezitten van elektronische spullen scoort daarbij het hoogst. Bij meisjes scoort de iPod het best, de jongens gaan voor een Nintendo DS.

Dat blijkt uit het onderzoek 'Hebben Hebben', van JuniorSenior.

Jongens vinden het vooral belangrijk dat een gadget gamemogelijkheden heeft, draagbaar en cool is.

Meisjes vinden de veelzijdigheid van een gadget belangrijk, naast gamen en internetten vinden zij het leuk om met vrienden te communiceren, creatief bezig te zijn met foto's en bovenal muziek te luisteren.

‘Cool’ is voor meisjes minder belangrijk. Ze zijn wel gevoeliger voor de mening van anderen: een mobiele telefoon is vooral gewild vanwege het feit dat iedereen in de omgeving deze al heeft.

Voor 'tweens' is een belangrijke reden om een gadget te kopen dat ze altijd wat te vertellen hebben bij vrienden. Ze zoeken namelijk vooral status, terwijl de oudere kinderen meer letten op de functionaliteit van een gadget.

36 procent van de ondervraagden vindt dat hun sociale leven verbetert door gadgets; zij hebben door de veelal dure gadgets meer en beter contact met hun vrienden. Vooral jongens kunnen niet zonder hun gadgets (76 procent).

Top 5 – gewilde gadgets:
Meisjes:
1. iPod (15,5%)
2. Nintendo DS (12,4%)
3. Laptop (8,2%)
4. Mobiele telefoon met camera
5. Mobiele telefoon, nieuwe of andere

Jongens:
1. Nintendo DS (11,5%)
2. PSP (9,0%)
3. iPod (7,4%)
4. Laptop (6,6%)
5. Mobiele telefoon (4,9%)

Bron:

Molblog (2006), 10-12 jarigen: gadgets zorgen voor status 2006, geraadpleegd op 6 december 2006 van http://www.molblog.nl/marketing/3048

Geschreven door F. Verdugo CV205a

No comments: