Wednesday, December 6, 2006

Trends op speelgoed gebied! (Nieuwspost 4)

Trends op speelgoed gebied

Onze taak is door middel van deze nieuwsposts en de door onze afgenomen interviews nieuwe trends te vinden in speelgoed. Speelgoedinfo een site over speelgoed heeft een lijstje gemaakt van de meest gewilde speelgoed.

Het meest gewilde speelgoed 2006 voor kinderen:
1. Littlest Pet Shop Pocket Pets van Hasbro
2. Mikado van Hasbro
4. Elefun van Hasbro
5. Koetje Boe van Jumbo
6. Pokémonkaarten
7. Kampeerwagen van Playmobil
8. Cityline van Lego
9. Polly Pocket Cruiseship van Mattel.

Hier valt op dat bekende namen zoals Playmobil en Lego het nog steeds goed doen onder de jeugd. Deze namen worden ook genoemd in onze diepte interviews en spelen nu nog steeds goed mee op de speelgoed markt.

Naast deze lijst analyseert de site nog andere trends. Zo is er een heuse Disney Cars rage en is het in om te pokeren. Dit is erg opvallend omdat dit ook al in een van de diepte interviews sterk naar voren kwam, deze persoon (afgenomen door Carmen Oud) gaf aan dat hij net een pokerset had gekocht.

Daarnaast geeft Speelgoedinfo ook aan dat het ook storm loopt bij de merkartikelen. Zoals bijvoorbeeld van hun favorite voetbal club.

Voor volwassenen doet Monopoly van Dam tot Dom het erg goed. Ook het pokeren komt hier weer naar voren en de puzzels doen het ook nog steeds erg goed.

Bron
Speelgoedinfo (2006), Speelgoed trends 2006, geraadpleegd op 27 november 2006 van http://www.speelgoedinfo.nl/extra/Speelgoedtrends_2006.doc

Geschreven door C. Oud CV205a

No comments: