Wednesday, December 6, 2006

Nintendo introduceert vandaag de Wii (Nieuwspost 11)

Raar dat het de dag na Sinterklaas gebeurt. Maar Nintendo is zo internationaal bezig, dat ze met Nederland natuurlijk geen rekening houden. Nintendo is een Europese organisatie die zich richt op kerst.

Nintendo komt met de Wii met iets nieuws. Een gameconsole met draadloze afstandsbediening. Hiermee is het meteen de belangrijkste usp ten opzichte van de concurrenten. Het is een strijd tussen de zevende generatie spelcomputers. De verkoop van de Wii start op 8 december.

De nieuwe spelcomputer is reeds geïntroduceerd in Amerika en Japan. Daar gingen in acht dagen meer dan 600.000 stuks over de toonbank. De doelgroep van de gameconsole is gezinnen van 30 plus. En mensen die eigenlijk niet gamen. De spellenwereld verandert. De verdeling onder mannen en vrouwen wordt steeds meer gelijk getrokken. Ook ouderen gaan steeds meer gamen.

De Nintendo Wii is hét instrument voor de massa. Er zijn ook mogelijkheden op het internet met de nieuwe spelcomputer. Daar kun je oude, klassieke spellen spelen. Wii moet meer zijn dan alleen een game-console. Er wordt verwacht dat door de vernieuwingen de markt gaat schuiven.

Bron: Molblog.nl (2006) Nintendo introduceert vandaag de Wii; geraadpleegd op 6-12-2006 van; http://www.molblog.nl/marketing/4163

Geschreven door D. Tessels CV205a

No comments: