Saturday, June 2, 2007

Senioren worden belangrijkste internetgebruikers

De senioren zijn goed op weg om de belangrijkste gebruikers te worden van het internet. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van het bureau HitWise. Daarbij wordt opgemerkt dat 55-plussers nu 22 procent uitmaken van het Britse internetpubliek. Dat is een groei met 40 procent tegenover vorig jaar. De senioren komen daarmee in het zog van de leeftijdscategorie van 35 tot 44 jaar, die met 23,5 procent op dit ogenblik de grootste gebruikersgroep vormt.

Senioren zijn vooral geïnteresseerd in zoekmachines, shopping-sites en online annonces. “Ze bezoeken ook geregeld nieuwssites, reissites en sites die gericht zijn op ontspanning,” aldus HitWise. Op sites die cruises aanbieden bestaat op dit ogenblik al 48 procent van de bezoekers uit 55-plussers. Ze vertegenwoordigen ook 27 procent van de bezoekers aan reissites en 24 procent van het publiek van nieuwssites.

Senioren zijn ook geïnteresseerd in erotische content, maar dat neemt volgens HitWise af met het vorderen van de leeftijd. De groei manifesteert zich volgens de onderzoekers in alle inkomstencategorieën. Bij senioren met een laag inkomen werd een groei van 29 procent opgemerkt, terwijl bij de hogere inkomsten een stijging met 30 procent werd opgetekend. Wel blijken senioren met een hoger inkomen vaker online

Bron: http://managing21.skynetblogs.be/tag/1/senioren

No comments: